Академија за програмирање

Охрид

Ниво

Почетно

Формат

ОНЛАЈН

Времетраење

12 МЕСЕЦИ

Почеток

ОКТОМВРИ ’24

Попуст во готово

250 €

Попуст на рати

150 €

Контакт

078499664

Зошто да направите shift во програмирање?

Академијата за програмирање има сеопфатна програма од 480 часа дизајнирана за почетници, која ќе ве подготви за успешна кариера како front-end девелопер, back-end девелопер, full stack девелопер.

За време на академијата ќе се стекнеш со солидно знаење користејќи најнови модерни веб технологии како што се: HTML5, CSS3, JavaScript.

Ќе се стекнеш со со напредно познавање преку  работа со најновата верзија на Visual Studio IDE и Visual Studio Code.
Работа со ASP.NET Web Development Frameworks.
Работа со MVC (Model View Controller) и други MV* познати обрасци (MVVM, MVP).
Работа со релациони и нерелациски системи за управување со бази на податоци (Microsoft SQL, MongoDB).
Развивање на длабоко разбирање на OOP концептите и OOP програмските јазици, првенствено работа со C#.
Разбирање на концептите на cloud computing (Azure).
Разбирање на принципите IaaS, PaaS и SaaS на парадигмата за cloud-computing.

Сертификати

Сертификати со кои ќе се стекнеш по завршувањето на академијата

Имаш дополнителни прашања?

Јави се на Кристина

Академија за програмирање

Редовна цена

2,450 €​​

Цена за во готово

2,150 €​​

Цена за на рати

2,250 €​​

Програмирање Охрид

2,450 €​​

Ниво

ПОЧЕТНИК

Формат

ОНЛАЈН

Времетраење

12 МЕСЕЦИ

Почеток

ОКТОМВРИ ’24

Попуст за рати

150 €

Попуст во готово

250 €

Контакт

077000000

  Front-end development
  • Основни принципи и методологии на програмирањето
  • HTML5 и CSS3
  • Основи на JavaScript
  • Напреден JavaScript
  Back-end development

  * Студентите одбираат еден од двата достапни наставни модули за следење настава во втор семестар на почетокот на академската година.

  . NET наставен модул
  • Објектно ориентирано програмирање со C#
  • Напредно програмирање со C#
  • Развој и дизајн на релациона база на податоци со MS SQL Server
  • Развивање на веб-апликации со ASP.NET
  • RESTful Web Services
  • Напреден развој на апликации базирани на податоци
  . NodeJS наставен модул
  • Вовед во програмирање со NodeJS
  • Напредно програмирање со NodeJS
  • Развој и дизајн на релациона база на податоци со PostgreSQL
  • Front-End програмирање со ReactJS
  • Front-End програмирање со TypeScript, EcmaScript6 и Angular
  • Напреден развој на веб-апликации со Angular и Firebase
Имаш дополнителни прашања?

Јави се на Кристина.

Програмирање
Охрид

2,450 €​​

Марко Џамтоски

Афродита Беле

Филип Цветковски

Халил Халиловиќ

Јоне Кичеец

Климент Сидоров

Моника Донеска

Тодор Сидоров

Стефан Трајаноски

Александар Мечкароски

Александра Митковска

Александра Попоска

Владимир Марковиќ

Гоце Василески

Зоран Мариноски

Костоски Љупчо

Митко Кецкароски

Стевчо Наумовски

За кого е наменета оваа академија?

Академијата е наменета за почетници, за оние кои сакаат да ја променат својата кариера, или за веб-девелопери на кои им е потребно да го надоградат своето знаење. И за сите оние кои сакаат да комбинираат нови веб технологии во комбинација со традиционални концепти на компјутерски науки.

Оваа академија не бара претходни познавања.

Веб девелопер значи не само да се владее со најновите програмски јазици, туку и да се има развиена интуиција за пишување код кој е ефикасен, безбеден и одржлив. Методологијата на студијата има идеална рамнотежа помеѓу овие клучни компоненти. Секое предзнаење кај студентите, е нивна лична предност, но не е неопходно.

Наставата е целосно онлајн и истата се оддржува 2 пати неделно и секој втор петок почнувајќи од 17:30 часот до 21:00 часот.

Има два начини на плаќање.

Двата начини се со уплата на транскациска сметка.

Уплата во готово

Плаќање на академијата во целост, со што добивате попуст во висина од 250 евра. 

Уплата на рати

Ратите се пресметуваат според денот на упис на академијата. 
Доколку академијата почнува Октомрви во тековната година, а студентот е запишан во Јануари тековната година тогаш бројот на рати може да изнесува дури и до 18 рати.

Академија за програмирање

Редовна цена

2,750 €​​

Цена за во готово

2,450 €​​

Цена за на рати

2,550 €​​

Ниво

Почетно

Формат

онлајн/ физичко

Времетраење

12 Месеци

Почеток

Октомври ’24

Попуст за во готово

250 €

Попуст за на рати

150 €

Зошто да направите shift во прoграмирање?​

Академијата за програмирање има сеопфатна програма од 480 часа дизајнирана за почетници, која ќе ве подготви за успешна кариера како front-end девелопер, back-end девелопер, full stack девелопер.

Сертификати

Сертификати со кои ќе се стекнете по завршувањето на академијата.

Имаш дополнителни прашања?

Јави се на Сара.

  Front-end development
  • Основни принципи и методологии на програмирањето
  • HTML5 и CSS3
  • Основи на JavaScript
  • Напреден JavaScript
  Back-end development

  * Студентите одбираат еден од двата достапни наставни модули за следење настава во втор семестар на почетокот на академската година.

  . NET наставен модул
  • Објектно ориентирано програмирање со C#
  • Напредно програмирање со C#
  • Развој и дизајн на релациона база на податоци со MS SQL Server
  • Развивање на веб-апликации со ASP.NET
  • RESTful Web Services
  • Напреден развој на апликации базирани на податоци
  . NodeJS наставен модул
  • Вовед во програмирање со NodeJS
  • Напредно програмирање со NodeJS
  • Развој и дизајн на релациона база на податоци со PostgreSQL
  • Front-End програмирање со ReactJS
  • Front-End програмирање со TypeScript, EcmaScript6 и Angular
  • Напреден развој на веб-апликации со Angular и Firebase
Do you have additional questions?

Call Larisa. 

За кого е наменета оваа академија?

Академијата е наменета за почетници, за оние кои сакаат да ја променат својата кариера, или за веб-девелопери на кои им е потребно да го надоградат своето знаење. И за сите оние кои сакаат да комбинираат нови веб технологии во комбинација со традиционални концепти на компјутерски науки.

Оваа академија не бара претходни познавања.

Веб девелопер значи не само да се владее со најновите програмски јазици, туку и да се има развиена интуиција за пишување код кој е ефикасен, безбеден и одржлив. Методологијата на студијата има идеална рамнотежа помеѓу овие клучни компоненти. Секое предзнаење кај студентите, е нивна лична предност, но не е неопходно.

Наставата е целосно онлајн и истата се оддржува 2 пати неделно и секој втор петок почнувајќи од 17:30 часот до 21:00 часот.

Има два начини на плаќање.

Двата начини се со уплата на транскациска сметка.

Уплата во готово

Плаќање на академијата во целост, со што добивате попуст во висина од 250 евра. 

Уплата на рати

Ратите се пресметуваат според денот на упис на академијата. 
Доколку академијата почнува Октомрви во тековната година, а студентот е запишан во Јануари тековната година тогаш бројот на рати може да изнесува дури и до 18 рати.

Ментори

Марко Џамтоски

Афродита Белле

Филип Цветковски

Халил Халиловиќ

Јоне Кичеец

Климент Сидоров

Моника Донеска

Стефан Трајаноски

Александар Мечкароски

Александра Митковска

Александра Попоска

Владимир Марковиќ

Гоце Василески

Зоран Мариноски

Костоски Љупчо

Љупчо Речкоски

Митко Кецкароски

Стевчо Наумовски

Тодор Сидоров

Success stories

Маркетинг стратегија за ДИА

Во динамичниот свет на дигиталниот маркетинг, практичното искуство зборува погласно од теоретското знаење. Согледувајќи го ова, Академијата за дигитален маркетинг на Qinshift Academy ги спои

Read More »

DevOps event

Панел дискусија, во живо, на тема DevSecOps. Два панелисти и пеесет ИТ професионалци го исполнија воздухот со жаргон за кој можевме само да нагаѓаме што

Read More »

Miloš Pavlović – DevOps akademija

Miloš Pavlović, 37 godina, radim u Beogradu na novoj poziciji cloud engineer. Po struci sam saobraćajni inženjer i na početku karijere sam bio i zaposlen

Read More »

Fun and games

Изложба на Дизајн академиите : Thinking made visual

Како изгледа еден типичен петок кај нас во офис?

После  успешно завршена недела, петоците ни се оние денови во кои можеме да се олабавиме. 

Најчесто атмосферата е вака.  

Програмирање - Охрид

2,450€​​
Scroll to Top
Калкулатор на рати

Вкупна цена: 2,450 €

Одберете број на рати:

Месечна рата:

Application for Programming academy Ohrid