fbpx
uspesna prikazna - slave ivanovski - programiranje

Јас сум Славе Ивановски, имам 20 години и доаѓам од Скопје. Пред извесно време ја завршив академијата за програмирање во Qinshift Academy и сум моментално студент на ФИНКИ. По завршување на средно образование во гимназијата “Јосип Броз-Тито”, веднаш се запишав на академијата. Слободното време го користам за учење на нови вештини во ИТ индустријата.

Мојата кариера како програмер, ја започнав веднаш по завршувањето на академијата и моментално работам како Salesforce developer во Киншифт, а воедно сум и асистент на академијата за програмирање.

Академијата за програмирање ме подготви за голем дел од предизвиците со кои се среќавам секојдневно на работното место. Исто така ми ја разви логиката и ми ги подобри моите problem solving skills.

Надоградувањето и зголемување на знаењето во ИТ индустријата е за мене најважно.

Посветувам повеќе од 10 часа неделно на нешто ново или пак на усовршување на нешто кое веќе го знам.

Никогаш не е доволно и не пречи повеќе знаење.

Проектите на академијата беа врвни. По завршување на секој модул имавме мали проекти(workshops), а исто така добивме можност да работиме на реален проект. Работата на проектите беше одлично реализирана од академијата, и посветеноста на менторите беше клучна. Мене лично тие проекти многу ми помогнаа, ме научија на работа во тим и сложност.

Топло би им препорачал да се запишат на академијата за програмирање, и гарантирам дека тоа би било најдобрата инвестиција која би можеле да ја направат. Посветеноста на учењето да ви биде на прво место, заинтересирајте се да научите повеќе како и на академијата така и во слободното време. Домашните задачи се многу важни и од нив најмногу се учи. Трудот кој ќе го вложите тие 12 месеци ќе се исплати.

Ви посакувам многу среќа и успех понатаму.

Scroll to Top