fbpx

Qinshift-academy

Андреј Ристовски дел од тимот на Thasker

Што те инспирираше да започнеш со веб дизајн и фронт-енд девелопмент? Уште од најрана возраст бев опкружен со компјутери и технологија, од таму полека, но сигурно се повеќе растеше мојата желба да ја градам својата кариера во ИТ секторот. На почетокот не можев да се одлучам дали повеќе ме привлекуваше програмирањето или дизајнот, но со време […]

Андреј Ристовски дел од тимот на Thasker Read More »

AI -Разбивање митови и други дешавки

AI -Разбивање митови и други дешавки Сезоната “AI -Разбивање митови и други дешавки” ја започнуваме со кој друг, ако не со ветераните на програмерскиот занает, познати и признати “виновници” за една од нашите најголеми академии, ментори, џедаи и почесни членови на нашиот Advisory Board – ликови кои и професионални и приватно подеднакво инспирираат со својата

AI -Разбивање митови и други дешавки Read More »

Проект за реален клиент – Академија за софтвер тестинг

Реалниот проект е иницијатива на Qinshift Academy каде студентите применуваат теоретските знаења и вештини што ги стекнале во текот на академијата која ја посетуваат. За софтвер тестерите,овој проект овозможува да се соочат со предизвиците на тестирањето во реална работна средина, истовремено придонесувајќи кон развојот на вистински софтверски производи. Разбирање на барањата на клиентот, креирање на

Проект за реален клиент – Академија за софтвер тестинг Read More »

naslovna slika za marketing strategija za DIA

Маркетинг стратегија за ДИА

Во динамичниот свет на дигиталниот маркетинг, практичното искуство зборува погласно од теоретското знаење. Согледувајќи го ова, Академијата за дигитален маркетинг на Qinshift Academy ги спои своите студенти со иновативниот стартап во здравствената технолошка индустрија – DIA. DIA е стартап кој работи на иновации во менаџирање со дијабетесот, им нуди на корисниците сеопфатна платформа за разбирање,

Маркетинг стратегија за ДИА Read More »

deni jovanov - mentor na devops

Дени Јованов – Ментор на DevOps aкадемијата

Кој е Дени Јованов? Јас сум Дени Јованов, IT инженер по вокација и велешанец по локација 😊 . Доаѓам од градот на Кочо Рацин и првата библиотека, фан на светото Ф тројство: фотографија, филм, фудбал, а секако не можам да изоставам музика како и планинарење со кое ја истражувам и задоволувам човечката потреба за спознавање

Дени Јованов – Ментор на DevOps aкадемијата Read More »

uspesna prikazna - software testing - zoran dimtrievski

Зоран Димитриевски – Quality Assurance Engineer во BetterBot

Дали направи промена на кариера и кој беше Зоран пред академијата за тестирање софвтер во Qinshift Academy? Пред академијата за тестирање софвтер во Qinshift Academy, мојата кариера се развиваше во различни насоки, но во последните три години, се фокусирав на Customer Support улогите во ИТ индустријата. Овие искуства постепено ги развиваа и усовршуваа моите комуникациски

Зоран Димитриевски – Quality Assurance Engineer во BetterBot Read More »

naslovna slika za intervju - gordana

Qinshift academy, глобален бренд за неформално образование

Интервју со Гордана Палчевска – Ристовска, оперативен директор (COO) на Qinshift Academy за www.inovativnost.mk Македонскиот број еден бренд за едукација Сеавус Eдукативен и Развоен Центар од неодамна продолжи да работи како Qinshift Academy. Што значи ребрендирањето на СЕДЦ за неговите партнери и студенти, како и за менторите и целиот тим кои се одговорни за водење

Qinshift academy, глобален бренд за неформално образование Read More »

shift gala site

Once upon a Shift Gala

Крајот на минатата година го одбележавме со голем настан, наречен Shift Gala, за кој сè уште зборуваме низ нашите ходници. ✨ Shift Gala одбележа три нешта – дипломска забава на повеќе од 600 студенти, нашата успешна соработка со 300 ментори и 100 партнерски компании, како и официјалното ребрендирање на СЕДЦ во Qinshift Academy. Дипломска забава!

Once upon a Shift Gala Read More »

uspesna prikazna - programiranje - afrodita bele

Афродита Беле – Програмер во Agni Travel

Интро за Афродита Ако погледнам наназад, Афродита денес е се она за кое таа фантазираше. Се што некогаш беше само сон, денес го живее. Работам за британска букинг агенција – Agni Travel која поседува луксузни приватни вили на атрактивни локации низ цела Европа. Одржување и развој на веб страната www.beachvillas.com е една од моите обврски.

Афродита Беле – Програмер во Agni Travel Read More »

Scroll to Top