fbpx

CCNA

Проект за реален клиент – Академија за софтвер тестинг

Реалниот проект е иницијатива на Qinshift Academy каде студентите применуваат теоретските знаења и вештини што ги стекнале во текот на академијата која ја посетуваат. За софтвер тестерите,овој проект овозможува да се соочат со предизвиците на тестирањето во реална работна средина, истовремено придонесувајќи кон развојот на вистински софтверски производи. Разбирање на барањата на клиентот, креирање на […]

Проект за реален клиент – Академија за софтвер тестинг Read More »

deni jovanov - mentor na devops

Дени Јованов – Ментор на DevOps aкадемијата

Кој е Дени Јованов? Јас сум Дени Јованов, IT инженер по вокација и велешанец по локација 😊 . Доаѓам од градот на Кочо Рацин и првата библиотека, фан на светото Ф тројство: фотографија, филм, фудбал, а секако не можам да изоставам музика како и планинарење со кое ја истражувам и задоволувам човечката потреба за спознавање

Дени Јованов – Ментор на DevOps aкадемијата Read More »

uspesna prikazna - software testing - zoran dimtrievski

Зоран Димитриевски – Quality Assurance Engineer во BetterBot

Дали направи промена на кариера и кој беше Зоран пред академијата за тестирање софвтер во Qinshift Academy? Пред академијата за тестирање софвтер во Qinshift Academy, мојата кариера се развиваше во различни насоки, но во последните три години, се фокусирав на Customer Support улогите во ИТ индустријата. Овие искуства постепено ги развиваа и усовршуваа моите комуникациски

Зоран Димитриевски – Quality Assurance Engineer во BetterBot Read More »

naslovna slika za intervju - gordana

Qinshift academy, глобален бренд за неформално образование

Интервју со Гордана Палчевска – Ристовска, оперативен директор (COO) на Qinshift Academy за www.inovativnost.mk Македонскиот број еден бренд за едукација Сеавус Eдукативен и Развоен Центар од неодамна продолжи да работи како Qinshift Academy. Што значи ребрендирањето на СЕДЦ за неговите партнери и студенти, како и за менторите и целиот тим кои се одговорни за водење

Qinshift academy, глобален бренд за неформално образование Read More »

shift gala site

Once upon a Shift Gala

Крајот на минатата година го одбележавме со голем настан, наречен Shift Gala, за кој сè уште зборуваме низ нашите ходници. ✨ Shift Gala одбележа три нешта – дипломска забава на повеќе од 600 студенти, нашата успешна соработка со 300 ментори и 100 партнерски компании, како и официјалното ребрендирање на СЕДЦ во Qinshift Academy. Дипломска забава!

Once upon a Shift Gala Read More »

uspesna prikazna - programiranje - afrodita bele

Афродита Беле – Програмер во Agni Travel

Интро за Афродита Ако погледнам наназад, Афродита денес е се она за кое таа фантазираше. Се што некогаш беше само сон, денес го живее. Работам за британска букинг агенција – Agni Travel која поседува луксузни приватни вили на атрактивни локации низ цела Европа. Одржување и развој на веб страната www.beachvillas.com е една од моите обврски.

Афродита Беле – Програмер во Agni Travel Read More »

uspeshna prikazna - bisera petroska - web design

Бисера Петроска – Web Designer во Netcetra

Која е Бисера? Јас сум Бисера Петроска, имам 22 години и доаѓам од Скопје. Од неодaмна можам да кажам дека сум дипломирана студентка на академијата за веб дизајн и фронтенд во СЕДЦ, по што добив можност за практична работа во Нетцетера, која моментално ја извршувам. Имајќи предвид дека од секогаш уживав визуелно да ги претставам

Бисера Петроска – Web Designer во Netcetra Read More »

uspeshna prikazna - kristian trajkov - mrezi i itops

Успешна Приказна – Кристиан Трајков

Разговараме со Кристиан Трајков, алумни студент на академијата за компјутерски мрежи и ИТ операции кој стекнатото знаење од академијата продолжува да го надоградува како Junior Network Engineer во InfoSoft Systems. Прочитајте го целосното интервју! Кој е Kристиан? – Кристиан Трајков, 21 година, од Скопје, поранешен студент на Економскиот факултет во Скопје, веќе алумни студент на

Успешна Приказна – Кристиан Трајков Read More »

Scroll to Top