fbpx
uspeshna prikazna - kristian trajkov - mrezi i itops

Разговараме со Кристиан Трајков, алумни студент на академијата за компјутерски мрежи и ИТ операции кој стекнатото знаење од академијата продолжува да го надоградува како Junior Network Engineer во InfoSoft Systems. Прочитајте го целосното интервју!

– Кристиан Трајков, 21 година, од Скопје, поранешен студент на Економскиот факултет во Скопје, веќе алумни студент на академијата за мрежи во Qinshift Academy.

– Веќе 3 месеци сум вработен како Junior Network Engineer во InfoSoft Systems и целта ми е да го доведам своето знаење на уште повисоко ниво и да напредувам во понатамошната кариера. Скоро ја завршив академијата за мрежи во SEDC и воедно сум многу задоволен од целата програма на академијата.

-Кога се запишав на академијата за мрежи немав премногу познавање од целата програма, бев запознаен со најосновното. Тоа ми беше уште поголем предизвик да ја завршам академијата успешно и можам слободно да кажам дека тоа и се случи. Самата академија ме подготви доволно добро за почеток и влез во оваа струка и во ИТ светот. Воедно и како да се справувам со нови предизвици за поуспешен развој.

Не би можел да одвојам точно модул од целата програма, бидејќи за мене беше подеднакво се интересно, од самиот почеток па се до крајот на академијата. Самите ментори и придонесоа целата академија да ја поминеме многу интересно.

Во 9 месеци академија, може да се научат многу работи. Повторно ќе кажам дека самата академија ме подготви многу стабилно, зрело и прецизно да гледам на својата идна кариера и целиот ИТ свет.

На заинтересираните студенти би им препорачал да не се плашат од предизвици, доколку се размислуваат да се запишат на некоја од академиите, да направат промена, сигурно ќе вреди. Моето искуство со оваа академија е многу позитивно. Сите ментори, целата екипа во позадина на SEDC е супер. Има пријатна атмосфера и може многу да се научи што е најбитно.

Резервирајте во вашето место, уписите за академијата за компјутерски мрежи и ИТ операции се во тек!

Scroll to Top