fbpx
uspeshna prikazna - nikola trpevski - mrezi i itops

Ви го претставуваме Никола Трпевски, алумни студент од академијата за компјутерски мрежи и IT Ops, кој ја започна својата кариера како Network Engineer во компанијата SAGA. Прочитајте повеќе за неговото досегашно искуство и како академијата му помогна во градењето на сопствената кариера.

Се викам Никола и имам 27 години. За себе би кажал дека сум посветена и goal oriented личност, секогаш спремен за предизвици и секогаш расположен за учење нови работи.

До идејата да ја посетувам академијата за мрежи и IT Ops, дојдов преку желбата да го продлабочам моето знаење во областа на мрежи и Cloud технологии, а дефинитивно СЕДЦ беше една од подобрите одлуки кои ги имам донесено за инвестирање во своето знаење.

СЕДЦ несомнено ми помогна многу во мојата кариерна трансформација и пред се развој. Во моментот имам шанса да ги применам сите алатки и техники кои ги научив во текот на академијата.

Моментално сум вработен во компанијата SAGA која е дел од групацијата New Frontier Group на позиција Network Engineer.

Изминатиот месец имав шанса да бидам асистент на детската академија на СЕДЦ IThink и можам да кажам дека беше многу убаво искуство. Имав шанса да го споделам моето знаење во ИТ областа со најмладите студенти и сум навистина воодушевен од тоа колку децата имаат знаење и колкава желба имаат да научат за ИТ светот.

Пораката која што би сакал да ја упатам до идните студенти е дека инвестирањето во своето знаење може да ви отвори нови патишта, нови можности и нови предизвици. Не се плашете да го направите тој чекор преку кој ќе ви се отворат видиците и ќе ги постигнете целите кои од секогаш сте си ги замислувале.

Креирај ја и ти твојата успешна приказна преку академијата за компјутерски мрежи и IT ops!

Scroll to Top