fbpx
uspeshna prikazna - ljupcho bogoevski - ux/ui

Ви го претставуваме Љупчо Богоевски, алумни студент од академијата за UI/UX кој ни раскажа од каде се појавила желбата да стане UI/UX дизајнер, како ја избрал програмата на СЕДЦ и своите цели како успешен дизајнер. Прочитајте го целосното интервју.

Здраво, јас сум Љупчо Богоевски и имам 25 години. Студент сум на академијата за UI/UX дизајн во СЕДЦ. Мојата пасија е љубовта кон дизајнот и технологиите, a мојата цел е да се усовршам во оваа област и да го претворам од хоби во моја идна професија.

Пасијата кон иновативноста и креативноста ја пронајдов во креирање и развивање на дизајн за софтвер. Решавањето проблеми е мотивирачки фактор, уживам во предизвикот да најдам иновативни решенија за дизајнирање на проблеми, а тоа можам да го постигнам со UI/UX дизајнот. Исто така работата ни овозможува континуирано учење и напредување и тоа е еден од факторите кој ме натера да станам UI/UX дизајнер.

Кога разгледував во која од академиите да се запишам, најдобрите услуги и ментори најдов во СЕДЦ. Планот и програмата ми се допаднаа и затоа ја одбрав баш СЕДЦ.

Презадоволен сум од академијата и од менторите кои не водеа во процесот на учење, најинтересен и нај предизвикувачки дел ми беше реалниот проект каде што можевме да примениме се што имавме изучено.

Ги охрабрувам идните студенти да се запишат на академијата за UI/UX дизајн во СЕДЦ, таму ќе се стекнат со нови предизвици, искуства и знаења. Најважниот фактор од академијата е тоа што соработувате со докажани професионалци и одлични ментори кои несебично ке го споделат своето знаење и искуство.

Креирај ја и ти својата успешна приказна преку академијата за UI/UX!

Уписите се во тек, резервирај го своето место навреме!

Scroll to Top