fbpx
uspeshna prikazna - kiril kiroski - digitalen marketing

Денес зборуваме со Кирил кој е дел од тимот за Дигитален Маркетинг во MozzartBet Македонија.

Заедно поминавме 6 месеци на Академијата за Дигитален Маркетинг, а сега разговараме со него за досегашното работно искуство.

Пред се поради желба за промена на кариерата. Како дипломиран инженер технолог имав неколку работни искуства. Во нив дел беа, а дел и не беа исполнети моите очекувања на професионален план, па затоа се решив да бидам дел од свет кој е интерактивен и кој нуди бескрајно многу можности. Во дигиталниот свет во кој живееме компаниите го следат трендот и динамиката на развој на општеството, па затоа сакаат да го засилат своето присуство on-line, а тоа налага континуиран процес на учење и надградба на еден маркетер. Штом изразив желба да ги усовршам своите знаења во полето на дигиталниот маркетинг, за Qinshift Academy (поранешно СЕДЦ) ми требаше многу малку време да се одлучам, бидејќи по консултации со пријатели и познаници на моето прашање каде, тие веднаш одговараа: „Во Qinshift Academy, докажано најдобри со фантастични програми и ментори, едноставно нема да зажалиш“.

Морам да кажам дека сум презадоволен од целата академија и времето минато со менторите и колегите, односно таа во целост ги исполни моите очекувања. Тоа што ме плени од старт беше искуството на менторите, нивната подготвеност да одговорат на сите прашања и вон часовите од академијата, стручноста, како и начинот на кои ги водеа предавањата и работеа со студентите. Материјалот кој ни беше достапен за дообука, водењето на самите часови, бројните вежби и домашни беа исцрпувачко, но многу интересно и едукативно искуство. Низ неколкуте модули запознав ментори од разни области, секој од нив врвен професионалец во своето поле, од кои научив многу и гледав да „украдам“ што е можно повеќе знаење. Академијата ми помогна да го надоградам и проширам знаењето, но најбитно од сè ми помогна да ја научам вредноста на тимската работа.

Да замислиме скала на знаење од 1 до 10. На која скала беше пред почетокот на Академијата, а на која си сега?

На почеток имав некое општо минимално знаење исклучиво за социјалните медиуми, но тоа беше она базично, без некое искуство со платени реклами или кампањи.

Сега по завршување на академијата на Qinshift Academy без лажна скромност сум силна 10-ка. Шега на страна, потребна е многу напорна работа, вежби, домашни работи, упорност, труд, пот, работа на проекти од разни области, читање, пребарување и саати и саати пред компјутер за да се задоволат строгите барања на менторите.

Реалноста во потполност ги исполни моите очекувања. Јас ја имам таа среќа да го работам секојдневно тоа што го учев на академијата, односно сите модули што беа застапени ги применувам секојдневно. Како човек кој е зависник од социјални медиуми и спорт, работата во MozzartBet и јас сме едноставно “а match made in heaven“. 

Би сакал да го усовршам моето знење од областа на Search Engine оптимизацијата, но и графичкиот дизајн, така да Qinshift Academy се гледаме наскоро…

Без размислување што побргу да почнат, бидејќи конкуренцијата е се поголема. Ова е професија која бара подготвеност да учиш постојано, да се надоградуваш за да бидеш во тек со промените во оваа област. Оние што ќе се решат за Qinshift Academy би им порачал внимателно да ги слушаат предавањата, да не пропуштаат домашни работи и групни вежби и проекти, да бидат активни, да дискутираат и прашуваат и да ги користат менторите максимално.

Резервирајте во вашето место, уписите за Академијата за Дигитален Маркетинг се во тек.

Scroll to Top