fbpx
uspeshna prikazna - jovica rizovski - ux/ui

Ве запознаваме со UI/UX Академијата до најситен детал, поради тоа ви го претставуваме Јовица – студент на академијата кој ќе ви долови што значи да се биде студент во Qinshift Academy, поранешно СЕДЦ, а секако и неговите следни чекори кон кариера како UI/UX Дизајнер.

Јас сум Јовица Ризовски, графички дизајнер од Скопје. Во моментов сум дел од Art & Design тимот на CrazyLabs. Работам во креативна средина каде што постојано и безрезервно се инвестира во професионална надградба, стимулира стекнување на нови знаења…

Mи се допадна што во теорискиот дел од програмата покрај очекуваната содржина, големо внимание се посвети на општите дизајн правила и принципи со акцент на типографија, тероија на бои и сл. Сметам дека тоа дава одлична основа за многу студенти кои прв пат се среќаваат со дизајн.

Исто така изборот на проекти кои ги работевме за време на наставата – веб сајт, мобилна апликација и dashboard се три есенцијални проекти кои мора да ги има во секое UX портфолио.

UX сегментот од програмата лично ми беше најинтересен од причина што тука наидов на многу нови информации, кои ми помогнаа да ја дооформам комплетната слика од целиот UX/UI дизајн процес.

Морам да признаам дека UX/UI дизајн веќе подолго време ми беше во  “агенда.”
Еден вид природна прогресија, по години работа со алатки како Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects и кратки екскурзии во Blender…
Така што решив повеќе да не одложувам и по кратко онлајн истражување се одлучив за Qinshift Academy, поранешно SEDC.

Имањето креативна професија е секојдневен предизвик и привилегија. Мислам дека UX/UI академијата е одличен избор за многу кои сакаат да го надградат своето знаење или едноставно започнуваат нова кариера.

Кариера како UI/UX дизајнер нуди одлични поволности за оние кои сакаат да ја изразат својата креативност на малку поинаков начин. Резервирајте го вашето место, уписите за следната група на Академијата се во тек.

Scroll to Top