fbpx
uspeshna prikazna - jovica grecas - graficki fast track

Ви го претставуваме Јовица Грецас, алумни студент од академијата за графички дизајн – fast track. Тој ни го раскажа своето искуство од академијата и каде се гледа себеси во иднина.

Здраво јас сум Јовица Грецас, имам 28 години, по професија сум дипломиран менаџер по туризам. За себеси би кажал дека сум позитивен, амбициозен, креативен и секогаш отворен за нови предизвици.Уште како мал имав афинитети кон уметноста и дизајнот. Затоа дојдов до идејата да се запишам на академијата Design your future како нов предизвик за мене.

Академијата ги надмина моите очекувања. За краток период професорите успеаа на лесен и едноставен начин да ни го пренесат знаењето и да не насочат кон пронаоѓање на својот стил, со кој утре би биле претпознатливи Беше прекрасно искуство и одличен предизвик со кој што успешно се справив.

Искрено отсекогаш сум сакал да се занимавам со графички дизајн и така со случајно истражување сфатив дека СЕДЦ би бил вистинскиот избор за мене. Мислам дека се се случи во вистинско време, за да направам една голема промена во кариерата.

Сите модули ми беа интересни, но најпредизвикувачки ми беше User Interface. Предавањата не беа толку опширни, но сепак успеа најмногу да ми го привлече вниманието. Сметам дека дизајнот на апликацијата или веб страноцата е особено важен во секојдневната употреба на корисниците и истиот треба да биде едноставен, лесен за употреба и адаптиран на сечиј вкус.

Следете ги вашите визии, бидете секогаш упорни и резултатите ќе бидат загарантирани.

Креирај ја и ти твојата успешна приказна преку академијата Академија за графички дизајн – fast track!

Scroll to Top