fbpx
uspeshna prikazna - iva trajkovska - ux/ui

Запознај ја Ива Трајковска,студент од Aкадемијата за UI/UX која ни раскажува зошто одлучила да изучува дигитален дизајн, искуство од академијата и работата на реалните проекти.

-Здраво! Јас сум Ива и имам 21 година. Студент сум на факултетот за дизајн и мултимедија, смер-графички дизајн.

-Креативност, постојана можност за усовршување, надоградување на моето знаење е тоа што ме натера да се запишам на оваа UX/UI академија. UX/UI е професија од која што секојденвно се учат нови работи,и многу е важна во процесот на креирање на еден краен продукт. Мојата цел е да ги направам крајните корисници среќни во тој процес.

-Од академијата сум презадоволна, менторите секогаш беа достапни за се што ни требаше и имавме опуштена атмосфера за време на часовите. Сите модули ми беа интересни, но би ги издвоила UI дизајнот и прототипите кои што ги учевме заедно со анимациите.

Во целиот процес на работа и нови создавања се отвараат нови предизвици и осознавање. Кога мислиш дека е се завршено наидуваат нови идеи и можности, едноставно оваа професија и креирање на реален проект има толку многу можности, простор за креативност без лимит. Тимската работа, споделување на идеи доведе до изработка на еден прекрасен краен продукт. Ова мое искуство само ми потврди дека сум на прав пат и дека ја имам избрано со сигурност мојата идна професија.

-Би им препорачала на сите што имаат желба за дружење, стекнување на нови искуства и знаења, на сите оние кои што имаат желба да ја изразат својата креативност, да се придружат на оваа семејство од професионалци кои несебично го делат своето знаење.

Креирај ја својата успешна приказна преку академијата за UI/UX! Уписите се во тек!

Scroll to Top