fbpx

Хакатон: 54 часа интензивна иновација

На академијата за дигитален маркетинг се одржа 54 часовен хакатон каде во ограничена временска рамка, студентите имаа цел да изработат креативно решение за клиентот Evolution Coaching AcademyThe Birth of Coach. Хакатонот е настан каде што креативноста и технологијата се спојуваат за да создадат иновативни стратегии.

 

Поделени во две групи, дваесет студенти ги разменуваа своите идеи, искуства и експертизи за да стигнат до крајното решение за создавање идеална маркетинг стратегија.

Хакатонот започна со презентација од ко-основачите на академијата за коучинг Анџелика Буровски и Фросина Ристовска, кои ги истакнаа своите цели и очекувања од стратегиите.

“ Со огромна чест и задоволство ја даваме нашата доверба на Киншифт академијата за дигитален маркетинг, каде овие идни успешни и иновативни маркетери ќе најдат решение за остварување на нашите цели. “ – истакна Анџелика.

Во просториите на Киншифт академијата студентите започнаа со презентирање на своите идеи, заеднички интерерси и вештини. Подоцна тие идеи преку посветена и интензивна работа, истражување, креирање на кампањи и постови прераснаа во една комплетна маркетинг стратегија. Во маркетинг стратегиите беа имплементирани ПР активности и настани, кои беа промовирани преку постови, стори и рилс на социјални медиуми. Исто така беа сетирани кампањи на социјални медиуми за промоција на WhiHub, но и споделување на информациона и едукативна содржина за академијата. Со креирањето на Google рекламите, цел беше да се привлечат повеќе потенцијални клиенти, зголемување на свестноста за бренодт како и зголемен веб сообраќај. Во стратегиите беше опфатена и SEO оптимоизација на веб страната и дадни препораки за подобрување на истата. Студентите изработија и посебни landing pages и newsletters кои беа употребени во е-маил кампања за коучинг академијата.

Низ целиот процес владееше динамична и енергична атмосфера, тимска работа и поддршка помеѓу студентите. Тимовите работеа напорно за остварување на своите идеи и концепти, стекнувајќи се со уникатното искуство да учествуваат во реална работна атмосфера.

Во текот на работата студентите беа посетувани од своите ментори пред кои ја споделуваа својата досегашна работа и добиваа совети за подобра егзекуција на тимското решение. Менторите им помагаа со совети и повратни информации, осигурувајќи дека идеите се развиваат во одржливи и ефективни решенија.

trener

“ Работата на реални проекти за реални клиенти е задолжителен дел од програмата на aкадемијата за дигитален маркетинг во Киншифт. Преку ваков начин на работа, студентите имаат можност да ги надградуваат своите вештини и да го применат целото знаење стекнато од предавањата." - изјави Марина Домазетовска.

trener

“ Тимската работа, взаемната соработка, неуморното работење за иста цел, создавање маркетинг стратегија за реален клиент, секако неизбежна е и дружбата, се дел од работите кои студентите ќе ги стекнат од учеството на хакатонот.” - изјави Ненад Сибиновиќ.

trener

“ Овој хакатон ги зближи креативните умови на нашите студенти, со цел да го подобри нивното искуство во работата. Задачата на тимовите е да развијат иновативни стратегии за реалниот клиент во одредена временста рамка, кое претставува вистински предизвик како за студентите така и за клиентот. “ - изјави Татјана Лопарски.

Ги прашавме и студентите за нивните импресии од хакатон и работата на реални проекти во склоп на академијата за дигитален маркетинг.

“Учеството на хакатон за дигитален маркетинг беше неверојатно искуство. Научив многу за тимска работа, управување со време и како да го претставам мојот труд пред други. Најважно од сѐ, стекнав нови пријатели и контакти кои можат да ми помогнат во мојата кариера.” – Јаглика Ивановска.

“Хакатонот ми покажа колку е важно да се биде отворен за нови идеи и да се работи во тим. Се надевам дека ќе имам можност да учествувам на уште многу вакви настани и да продолжам да растам како професионалец во областа на дигиталниот маркетинг.” –Тања Дишлиоска.

Хакатоните се одржуваат со цел студентите да увидат како е да се работи под притисок, тимски, во динамична работна средина и во ограничен рок.  Хакатоните им овозможуваат на студентите да експериментираат со нови техники и технологии, да ги тестираат своите идеи во реално време и да соработуваат со други талентирани поединци.

Сето ова не само што води до иновативни стратегии, туку и го подобрува знаењето и вештините на сите учесници. Овие настани се идеална можност студентите да ги збогатат своите портфолија со реални проекти за големи и признаени компании.

Уписите на академијата за дигитален маркетинг се во тек. Резервирај го своето место денес.
Scroll to Top