fbpx
intervju so daniel jankolovski - mentor na game design

Даниел Јанколовски е ментор на Академијата за Game Design, индустрија која што во последниве години бележи навистина голем прогрес. За каков е начинот на функционирање и што се изучуваат студентите на оваа Академија во разговорот ни сподели доста интересни податоци,но и што по завршувањето

Јас сум Даниел Јанколовски, 3D аниматор и моделер по професија и тренер на академијата за Game Design по предметот Autodesk Maya.

Програмата е наменета за почетници па почнуваме со запознавање на софтверот (интерфејс, навигација). Потоа материјата е поделена во три модули (Моделирање,Риг и Анимација) и за секој од нив имаме по два теста и проект. Часовите се држат два пати во неделата со редовни домашни задачи. Најголем предизвик е секогаш различноста на индивидуите во групата и да се најде баланс  помеѓу сите различни интереси и можности.

Студентите по завршувањето може да работат како:

Морам да ја издвојам играта која студентите од минатата генерација ја направија на Global Game Jam за 48 часа. 3D игра со навигација под вода и решавање puzzles со мали елементи на combat. Ова ги натера да го искористат целото знаење од сите предмети на академијата и да се потпираат на меѓусебните јаки страни.

Да продолжат со редовна работа и да не се губи мотив , да продолжат со комуникација од сферата што ќе ја одберат и да не се плашат од никакви предизвици и работни задочи, бидејќи тоа во суштина е вистинскиот напредок во работата

Scroll to Top