fbpx

Успешни Приказни

uspesna prikazna - devops - nikola angelkovski

Никола Ангелоковски – Associate Cloud Engineer во RLDatix

Кој е Никола? Јас сум Никола Ангелковски, имам 24 години, доаѓам од Скопје и моментално работам како Associate Cloud Engineer во RLDatix. Голем фан сум на сите типови на спортски активности, а најчесто играм кошарка, фудбал и билијард. Моите моментални хобија се свирење на гитара и читање стручна литература за збогатување на техничкото знаење. Од […]

Никола Ангелоковски – Associate Cloud Engineer во RLDatix Read More »

uspesna prikazna - software testing - zoran dimtrievski

Зоран Димитриевски – Quality Assurance Engineer во BetterBot

Дали направи промена на кариера и кој беше Зоран пред академијата за тестирање софвтер во Qinshift Academy? Пред академијата за тестирање софвтер во Qinshift Academy, мојата кариера се развиваше во различни насоки, но во последните три години, се фокусирав на Customer Support улогите во ИТ индустријата. Овие искуства постепено ги развиваа и усовршуваа моите комуникациски

Зоран Димитриевски – Quality Assurance Engineer во BetterBot Read More »

uspesna prikazna - programiranje - roza dobrinova

Роза Добринова – Full-Stack Developer во FoxIT

Која е Роза Добринова? Јас сум Добринова Роза, алумни студент од клупите на Qinshift Academy. По успешно завршена академска година добив можност да станам дел од менторскиот тим на Qinshift Academy како асистент на академијата за програмирање и воедно работам како full-stack developer во FoxIT. Од каде се јави желбата за програмирање? Мојата љубов кон

Роза Добринова – Full-Stack Developer во FoxIT Read More »

uspesna prikazna - mrezi i itops - stefan stantich

Стефан Стантич – IT Operations & Support Engineer во Qinshift

Стефан Стантич е успешнa приказнa од академијата за мрежи и ITOps кој својата кариера ја започна како IT Operations & Support Engineer во Qinshift. Од каде се јави желбата за учење на компјутерски мрежи и зошто баш Qinshift academy? Од секогаш ме интересираше како интернетот успева да го конектира светот, да го спои северот и

Стефан Стантич – IT Operations & Support Engineer во Qinshift Read More »

uspesna prikazna - slave ivanovski - programiranje

Славе Ивановски – Salesforce Developer во Qinshift

Кој е Славе Ивановски? Јас сум Славе Ивановски, имам 20 години и доаѓам од Скопје. Пред извесно време ја завршив академијата за програмирање во Qinshift Academy и сум моментално студент на ФИНКИ. По завршување на средно образование во гимназијата “Јосип Броз-Тито”, веднаш се запишав на академијата. Слободното време го користам за учење на нови вештини

Славе Ивановски – Salesforce Developer во Qinshift Read More »

uspeshna prikazna - irina titieva - game design

Успешна приказна – Ирина Титиева

Интро за себе Здраво, јас сум Ирина Титиева, по професија магистер по сликарство при факултетот за ликовни уметности Кирил и Методи- Скопје. Со уметност се бавам од кога паметам за себе, додека последниве 15 години, сум посветена на дигиталната уметност како графички дизајнер. Од каде идејата за гејм дизајн? Како личност постојано истражувам нови идејни

Успешна приказна – Ирина Титиева Read More »

uspeshna prikazna - patricija gjorgieva - software testing

Патриција Ѓоргиева – Специјалист за обезбедување на квалитет на услуги во А1

Кратко интро за Патриција Јас сум Патриција Ѓоргиева моментално работам во А1 Македонија, како Специјалист за обезбедување на квалитет на услуги. Пред запишувањето на академијата на СЕДЦ, дипломирав и магистрирав на факултетот за музичка уметност во Скопје, краток временски период работев како наставник по музичко образование, а потоа почнав да работам во телекомуникацискиот сектор и

Патриција Ѓоргиева – Специјалист за обезбедување на квалитет на услуги во А1 Read More »

uspeshna prikazna - renata karajanova - software tester

Успешна Приказна – Рената Карајанова

Интро за Рената Карајанова Здраво, јас сум Рената, алумни студент на академијата за Software Testing,  инаку дипломиран економист по Е-Бизнис на Економски факултет. Голем љубител на добри книги, моментално во процес на градење на домашна библиотека 😊 Што те мотивираше да се запишеш на академијата за Software Testing на СЕДЦ? Кога решив дека сакам да

Успешна Приказна – Рената Карајанова Read More »

uspeshna prikazna - marko djamtoski - programiranje

Успешна Приказна – Марко Џамтоски

  Кој е Марко Џамтоски? Јас сум Марко Џамтоски, љубител на фитнес и програмирање, и вистински се стремам кон одржување на здрав начин на живот. За мене, фитнесот не е само место за вежбање – тоа е  активност каде што се предизвикувам физички и ментално, постојано стремејќи се кон подобро. Програмирањето, пак, е мојот креативен

Успешна Приказна – Марко Џамтоски Read More »

uspesna prikazna - programiranje - afrodita bele

Афродита Беле – Програмер во Agni Travel

Интро за Афродита Ако погледнам наназад, Афродита денес е се она за кое таа фантазираше. Се што некогаш беше само сон, денес го живее. Работам за британска букинг агенција – Agni Travel која поседува луксузни приватни вили на атрактивни локации низ цела Европа. Одржување и развој на веб страната www.beachvillas.com е една од моите обврски.

Афродита Беле – Програмер во Agni Travel Read More »

Scroll to Top