fbpx

Новости

Проекти за реални клиенти на студентите од Академијата за графички дизајн

Дигиталната и технолошка експанзија им нуди на компаниите пристап до поголем пазар, но истовремено промовира и поголема конкурентност. За да добијат дел од пазарот, брендовите се приморани да инкорпорираат креативни и иновативни решенија. Затоа следењето на трендови во сопствената индустрија е круцијално. Qinshift Academy се гордее со својата современа програма и со менторите кои ја […]

Проекти за реални клиенти на студентите од Академијата за графички дизајн Read More »

Хакатон: 54 часа интензивна иновација

На академијата за дигитален маркетинг се одржа 54 часовен хакатон каде во ограничена временска рамка, студентите имаа цел да изработат креативно решение за клиентот Evolution Coaching Academy – The Birth of Coach. Хакатонот е настан каде што креативноста и технологијата се спојуваат за да создадат иновативни стратегии.   Поделени во две групи, дваесет студенти ги

Хакатон: 54 часа интензивна иновација Read More »

AI -Разбивање митови и други дешавки

AI -Разбивање митови и други дешавки Сезоната “AI -Разбивање митови и други дешавки” ја започнуваме со кој друг, ако не со ветераните на програмерскиот занает, познати и признати “виновници” за една од нашите најголеми академии, ментори, џедаи и почесни членови на нашиот Advisory Board – ликови кои и професионални и приватно подеднакво инспирираат со својата

AI -Разбивање митови и други дешавки Read More »

Проект за реален клиент – Академија за софтвер тестинг

Реалниот проект е иницијатива на Qinshift Academy каде студентите применуваат теоретските знаења и вештини што ги стекнале во текот на академијата која ја посетуваат. За софтвер тестерите,овој проект овозможува да се соочат со предизвиците на тестирањето во реална работна средина, истовремено придонесувајќи кон развојот на вистински софтверски производи. Разбирање на барањата на клиентот, креирање на

Проект за реален клиент – Академија за софтвер тестинг Read More »

Проекти за реални клиенти на студентите од Академиите за Веб дизајн и фронт – енд и UI/UX дизајн

Оваа година, студентите на академиите за Web Design & Front-end и UI/UX Design, ги покажаа своите вештини и способност за тимска работа.

Работата на реален проект не е само академска задача, туку реален предизвик за реални клиенти кои имаат потреба од нови и подобрени решенија за своите бизниси.

Проекти за реални клиенти на студентите од Академиите за Веб дизајн и фронт – енд и UI/UX дизајн Read More »

naslovna slika za marketing strategija za DIA

Маркетинг стратегија за ДИА

Во динамичниот свет на дигиталниот маркетинг, практичното искуство зборува погласно од теоретското знаење. Согледувајќи го ова, Академијата за дигитален маркетинг на Qinshift Academy ги спои своите студенти со иновативниот стартап во здравствената технолошка индустрија – DIA. DIA е стартап кој работи на иновации во менаџирање со дијабетесот, им нуди на корисниците сеопфатна платформа за разбирање,

Маркетинг стратегија за ДИА Read More »

glavna slika za intervju - vesna

Весна Иваноска: Ја завршуваме годината со импозантна бројка од 20.000 студенти

Интервју на Весна Ивановска за www.mkd.mk. СЕДЦ е водечки тренинг центар во Македонија и регионот, специјализиран за академски програми и обуки во областа на информатичката технологија, дизајнот и бизнис менаџментот што на почетокот на декември се ребрендираше и работи под името Qinshift Academy. Во брзо-развивачката ИТ индустрија, вклучително и образованието за информатичка технологија и дигитални

Весна Иваноска: Ја завршуваме годината со импозантна бројка од 20.000 студенти Read More »

naslovna slika za intervju - gordana

Qinshift academy, глобален бренд за неформално образование

Интервју со Гордана Палчевска – Ристовска, оперативен директор (COO) на Qinshift Academy за www.inovativnost.mk Македонскиот број еден бренд за едукација Сеавус Eдукативен и Развоен Центар од неодамна продолжи да работи како Qinshift Academy. Што значи ребрендирањето на СЕДЦ за неговите партнери и студенти, како и за менторите и целиот тим кои се одговорни за водење

Qinshift academy, глобален бренд за неформално образование Read More »

shift gala site

Once upon a Shift Gala

Крајот на минатата година го одбележавме со голем настан, наречен Shift Gala, за кој сè уште зборуваме низ нашите ходници. ✨ Shift Gala одбележа три нешта – дипломска забава на повеќе од 600 студенти, нашата успешна соработка со 300 ментори и 100 партнерски компании, како и официјалното ребрендирање на СЕДЦ во Qinshift Academy. Дипломска забава!

Once upon a Shift Gala Read More »

Scroll to Top