fbpx

ментори

deni jovanov - mentor na devops

Дени Јованов – Ментор на DevOps aкадемијата

Кој е Дени Јованов? Јас сум Дени Јованов, IT инженер по вокација и велешанец по локација 😊 . Доаѓам од градот на Кочо Рацин и првата библиотека, фан на светото Ф тројство: фотографија, филм, фудбал, а секако не можам да изоставам музика како и планинарење со кое ја истражувам и задоволувам човечката потреба за спознавање […]

Дени Јованов – Ментор на DevOps aкадемијата Read More »

intervju so ana jovanovska - mentor na cyber security

Ана Јовановска – ментор на академијата за сајбер безбедност

Слушаме K-Pop со Ана Јовановска и муабетиме за Cyber Security. Ана е ментор на академијата за сајбер безбедност и предава  Azure 104 и Azure 500. Здраво Ана. Иако Cyber Security и Online privacy одат рака под рака, дали би сакала јавно да споделиш нешто 😂 Здраво, јас сум Ана Јовановска од Скопје. By day a

Ана Јовановска – ментор на академијата за сајбер безбедност Read More »

intervju so blashka mieva - mentor na graficki dizajn

Блашка Миева- Ментор на академијата за графички дизајн

Правиме Q&A сесија со Блашка Миева. Уметник и ментор par excellence.Предава ликовни елементи и теорија на бои на академијата за графички дизајн. Здраво Блашка. Сподели нешто за тебе во три долги црти 😄 Здраво, јас сум Блашка од Скопје, уметник по професија, уметник по хоби и уметник по избор. Дипломиран сликар мнооогу одамна, кој се

Блашка Миева- Ментор на академијата за графички дизајн Read More »

intervju so filip kiroski - mentor na devops

Филип Кировски- Ментор на DevOps академијата

Филип Кировски е ментор на академијата за DevOps, професија за која сите зборуваат поради се поголемата побарувачка на пазарот на труд. Прочитајте го целосното интервју и дознајте повеќе за Филип! 1.Кој е Филип Кировски и како стана дел од менторскиот тим на СЕДЦ? Јас сум Филип Кировски, работам како дел од тимот Open GI како

Филип Кировски- Ментор на DevOps академијата Read More »

intervju so julijana acovska - koordinator na graficki dizajn

Јулијана Ацовска- Координатор на Дизајн академиите

Разговараме со Јулијана Ацовска, координатор на дизајн академиите, која ни раскажа повеќе за своето долгогодишно искуство и академиите кои ги води. Како дел од академиите кои го проширија спектарот на СЕДЦ беа UI/UX (визуелни елементи/комплетна интеракција) и графички дизајн fast track, па добивме и дополнителни информации околу истите. Прочитајте  го целото интервју. Која е Јулијана

Јулијана Ацовска- Координатор на Дизајн академиите Read More »

intervju so violeta manevska - mentor na data science

Виолета Маневска – Ментор на Академијата за Data Science

Ви ја претставуваме Виолета Маневска, ментор на Академијата за Data Science која во целост ни објаснува својот модулот, што значи да се биде data scientist и што се очекува по завршување на оваа Академија во рамки на работните позиции. Претставете се вие и вашата експертиза(супер моќ) Виолета Маневска, доктор на информатички науки, работи како професор

Виолета Маневска – Ментор на Академијата за Data Science Read More »

intervju so daniel jankolovski - mentor na game design

Даниел Јанколовски – Ментор на Академијата за Game Design

Даниел Јанколовски е ментор на Академијата за Game Design, индустрија која што во последниве години бележи навистина голем прогрес. За каков е начинот на функционирање и што се изучуваат студентите на оваа Академија во разговорот ни сподели доста интересни податоци,но и што по завршувањето Претставете се и кажете ни која е вашата експертиза (супер моќ)?

Даниел Јанколовски – Ментор на Академијата за Game Design Read More »

Scroll to Top