fbpx

Академија за тестирање на софтвер

uspesna prikazna - software testing - zoran dimtrievski

Зоран Димитриевски – Quality Assurance Engineer во BetterBot

Дали направи промена на кариера и кој беше Зоран пред академијата за тестирање софвтер во Qinshift Academy? Пред академијата за тестирање софвтер во Qinshift Academy, мојата кариера се развиваше во различни насоки, но во последните три години, се фокусирав на Customer Support улогите во ИТ индустријата. Овие искуства постепено ги развиваа и усовршуваа моите комуникациски […]

Зоран Димитриевски – Quality Assurance Engineer во BetterBot Read More »

uspeshna prikazna - patricija gjorgieva - software testing

Патриција Ѓоргиева – Специјалист за обезбедување на квалитет на услуги во А1

Кратко интро за Патриција Јас сум Патриција Ѓоргиева моментално работам во А1 Македонија, како Специјалист за обезбедување на квалитет на услуги. Пред запишувањето на академијата на СЕДЦ, дипломирав и магистрирав на факултетот за музичка уметност во Скопје, краток временски период работев како наставник по музичко образование, а потоа почнав да работам во телекомуникацискиот сектор и

Патриција Ѓоргиева – Специјалист за обезбедување на квалитет на услуги во А1 Read More »

uspeshna prikazna - renata karajanova - software tester

Успешна Приказна – Рената Карајанова

Интро за Рената Карајанова Здраво, јас сум Рената, алумни студент на академијата за Software Testing,  инаку дипломиран економист по Е-Бизнис на Економски факултет. Голем љубител на добри книги, моментално во процес на градење на домашна библиотека 😊 Што те мотивираше да се запишеш на академијата за Software Testing на СЕДЦ? Кога решив дека сакам да

Успешна Приказна – Рената Карајанова Read More »

uspeshna prikazna - paraskeva doncheva - software testing

Успешна Приказна- Параскева Дончева

Запознајте ја Параскева Дончева- алумни студент од академијата за тестирање софтвер која ја започна својата кариера  како QA Engineer во RLDatix и се приклучи кон менторскиот тим на академијата! Прочитајте го целосното интервју! Здраво Параскева, накратко претстави се себеси Здраво, јас сум Параскева Дончева и на мое големо задоволство од неодамна вработена како QA Engineer.

Успешна Приказна- Параскева Дончева Read More »

uspeshna prikazna - risto bozhinov - software testing

Успешна Приказна- Ристо Божинов

Ви го претставуваме Ристе Божинов, алумни студент од академијата за тестирање софтвер, кој работи како QA Automation Engineer во Proton Privacy By Default . Прочитајте повеќе за неговото досегашно искуство и што за него претставува да се биде дел од менторски тим на академијата за тестирање софтвер! Кој е Ристо Божинов? За себе би кажал

Успешна Приказна- Ристо Божинов Read More »

uspeshna prikazna - ivana panchevska - game design

Ивана Панчевска – дел од Web Factory

Ивана Панчевска е наш алумни студент од Академијата за Софтвер Тестинг.По завршувањето на Академијата и положувањето на ISTQB сертификатот ја започнува својата нова кариера како Софтвер Тестер за компанијата Web Factory. Во продолжение ни раскажува за нејзиното искуство поврзано со предавањата и како истите и влиаеја во идниот кариерен развој. Здраво Ивана, накратко опиши се

Ивана Панчевска – дел од Web Factory Read More »

uspeshna prikazna - aleksandra petrovska - software testing

Александра Петровска – дел од Вокс Тенео

Денес разговараме со Александра, По завршувањето на Академијата успешно ја пренасочува својата кариера во IT секторот и тоа како Софтвер Тестер во Vox Teneo. Дознајте повеќе во интервјуто за неа и како нашата Академија и се најде во целиот процес Здраво Александра, кажи ни нешто повеќе за себе? Би започнала со тоа дека сум Љубител

Александра Петровска – дел од Вокс Тенео Read More »

uspeshna prikazna - martin klimovski - software testing

Мартин Климовски – дел од тимот на Crazy Labs

Сите алатки, игри, веб страни и севкупниот IT свет не би бил каде што е денес да не постоеа Software Тестерите. Најголемиот мит за оваа професија е дека предзнаењето е пресудно, но за тоа ќе раскаже Мартин Климовски и неговото искуство како Алумни студент на Академијата, воедно и сегашен Software Tester. Накратко, да те запознаат

Мартин Климовски – дел од тимот на Crazy Labs Read More »

uspeshna prikazna - ana markovska - software testing

Ана Марковска – дел од тимот на Link mobility

За почеток, која е Ана? Здраво јас сум Ана, имам 26 години и сум дипломиран Технолог-Инженер по Полимерни материјали.За себеси можам да кажам дека сум една истрајна личност со јасно зацртани цели. Moето слободно време е иполнето со планинарење и кампувaње зошто сум заљубена сум во природата. Луѓето околу мене ме опишуваат како една гласна

Ана Марковска – дел од тимот на Link mobility Read More »

Scroll to Top