fbpx

Академија за графички дизајн

uspeshna prikazna - andrea vladimirova - graficki dizajn

Future of graphic design- Андреа Владимирова

Интро за себе Јас сум Андреа Владимирова и мојата љубов кон креативноста ми беше постојан придружник во текот на моите 20 години. Отсекогаш ме привлекувале концепти кои се издвојуваат од толпата и овој природен инстинкт да ги гледам работите поинаку природно ме доведе до графичкиот дизајн. Во моментот кога наидов на понудите на SEDC Academy, […]

Future of graphic design- Андреа Владимирова Read More »

uspeshna prikazna - ivan komninovski graficki dizajn

Иван Коминовски – Motion Graphic Designer во Reto-links

Разговараме со Иван Коминовски, студент на академијата за графички дизајн кој ја започнува својата кариера како motion graphic designer во Reto-links. Прочитајте го целосното интервју и дознајте повеќе за Иван! Кој е Иван Коминовски? Здравo, јас се викам Иван, имам 24 години и сум од Битола. Студирав на факултетот за ликовни умтености – Скопје, смер

Иван Коминовски – Motion Graphic Designer во Reto-links Read More »

uspeshna prikazna - donika shehu arifi - graficki dizajn

Доника Шеху – Future of Graphic Design

Разговараме со Доника Шеху Арифи, тековен студент на академијата за графички дизајн која со нас го споделува нејзиното искуство од предавањата и амбициите за својата иднина. Прочитајте го целосното интервју и дознајте повеќе за Доника! Која е Доника Шеху Арифи ? Здраво, Јас сум Доника,  имам 27 години, по професија сум правник и магистар по

Доника Шеху – Future of Graphic Design Read More »

uspeshna prikazna - merima mumdzikj - graficki dizajn

Мерима Мумџиќ – дел од тимот на СЕДЦ

Здраво Мерима, накратко кажи ни за себе? Јас сум Мерима Мумџиќ, имам 27 години и сум димпломиран професор по македонски јазик кој не успеал да се вработи по струка. Како самоук уметник, се решив на некој начин да го реализирам афинитетот кон уметноста  и да го пренасочам во нешто што ќе ми стане професија. Донесе

Мерима Мумџиќ – дел од тимот на СЕДЦ Read More »

uspeshna prikazna - metodija mitreski - web design

Методија Митрески – Фриленсер

Методија Митрески е Алумни студент од Академијата за Дизајн. По успешно завршување на двете Академии “Менде” добива можност да биде ментор на Академиите за Графички и Веб Дизајн. Нешто на кое што тој е горд и ни напомена дека тоа е “работа што ме исполнува најмногу од се што имам работено до сега.“ На кратко,

Методија Митрески – Фриленсер Read More »

Scroll to Top