fbpx

Академија за гејм дизајн

uspeshna prikazna - irina titieva - game design

Успешна приказна – Ирина Титиева

Интро за себе Здраво, јас сум Ирина Титиева, по професија магистер по сликарство при факултетот за ликовни уметности Кирил и Методи- Скопје. Со уметност се бавам од кога паметам за себе, додека последниве 15 години, сум посветена на дигиталната уметност како графички дизајнер. Од каде идејата за гејм дизајн? Како личност постојано истражувам нови идејни […]

Успешна приказна – Ирина Титиева Read More »

uspeshna prikazna - nikola atanasoski - game design

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Разговараме со Никола Атанасоски, алумни студент од академијата за Game Design кој продолжи да ги надоградува своите знаења и вештини како гејм дизајнер во Aeria Canada. Погледнете го целосното интервју! Кој е Никола Атанасоски? Здраво, јас сум Никола Атанасоски од Скопје, имам 19 години и работам како level designer во Aeria Canada. Од каде се

Никола Атанасоски- Успешна приказна Read More »

Даниела Николовска – Иден Гејм Дизајнер

Даниела Николовска е наш студент која успешно ја заврши својата Академија за Гејм Дизајн, па затоа решивме да поразговараме за стекнатото знаење и предизвиците со кои се соочила следејќи ја Академијата. Според неа, можноста да се биде дел од оваа група студенти и да се изучува оваа материја е доста интересно, па во продолжение можете

Даниела Николовска – Иден Гејм Дизајнер Read More »

uspesni prikazni - nikola i bojan - game design

Никола и Бојан – Основачи на гејминг студио

КОЈА Е ЕКИПАТА ШТО СТОИ ЗАД OCEAN MASTER? Никола: Тимот позади Ocean Master се вика FunAttic.Покрај мене има 2ца поранешни студенти на СЕДЦ како и еден 2Д артист. Бојан се надополни на Никола и ни изјави дека FunAttic тимот се страсни љубители на игрици кои решиле да направат сопствена игра за мобилни уреди.Никола е Unity

Никола и Бојан – Основачи на гејминг студио Read More »

uspeshna prikazna - rozeta stojanova - game design

Розета Стојанова – дел од тимот на Vertigo Visual

Ви ја претставуваме Розета Стојанова, уште еден алумни студент од Академијата за Game production & design која својата кариера ја продолжува во Vertigo Visual. Дознајте повеќе за неа и нејзиното искуство со Академијата и патот кон остварување на нејзината цел. Здраво Розета, накратко опиши се себеси? Здраво, јас сум Розета Стојанова од Штип, имам 26

Розета Стојанова – дел од тимот на Vertigo Visual Read More »

uspeshna prikazna - sulejma imer - game design

Сулејма Имер – дел од тимот на Vertigo Visual

Здраво Сулејма, накратко кажи ни за себе? Здраво, накратко јас сум лик којшто има многу љубов во себе кон сите уметности, и во било кое време може да ти раскаже за некоја слика или сцена што и се ​​врти во главата. Сакам да читам и пишувам и обожавам да цртам, па најчесто ќе ме најдеш

Сулејма Имер – дел од тимот на Vertigo Visual Read More »

Scroll to Top