fbpx

Azure cloud

Security

Оваа обука им дава на професионалците од областа на ИТ Безбедност знаење и вештини потребни за имплементација на сигурносни контроли, одржување на сигурноста на компанијата и идентификација и отстранување на сигурносните слабости. Оваа обука вклучува сигурност за идентитет и пристап, заштита на платформи, податоци и апликации и сигурносни операции.

Сертификати
diploma za Azure Cloud - Security
Имате дополнителни прашања?

Контактирај го Перо.

  Управување со идентитет и пристап
  • Azure активен директориум
  • Azure AD идентитетска заштита
  • Корпоративно раководење
  • Azure AD управување со привилегирани идентитети
  • Хибриден идентитет
  Имплементирање на платформска заштита
  • Сигурносен периметар
  • Мрежна сигурност
  • Сигурност на главниот компјутер
  • Сигурност на контејнер
  Сигурни податоци и апликации
  • Azure Key Vault
  • Апликациска сигурност
  • Сигурност на носител на податоци
  • Сигурност на база на податоци
  Раководење со сигурносни операции
  • Azure монитор
  • Azure сигурносен центар
  • Azure чувар
Имате дополнителни прашања?

Контактирај го Перо.

Целна група на слушатели

Целна група на слушатели се Клауд, ИТ безбедност и ДевОпс инжењери што сакаат да се специјализираат во обезбедување на сигурност за Azure базирани дигитални платформи и да играат важна улога во заштитата на податоците на компанијата.

Студентите треба да се добро подготвени и запознаени со вмрежување (комуникација и протоколи), да имаат барем некакво искуство со Azure и да ги познаваат основните принципи на ИТ сигурноста.

Ана Јовановска е искусен тренер со долгогодишно искуство во индустријата.

logo na azure

Azure cloud Security

888 €​​

Почеток

јули 2024

Бр. на часови

20 часови

Времетраење

7 / 8 недели

Распоред

17:30 – 21:00 ч

Оваа обука им дава на професионалците од областа на ИТ Безбедност знаење и вештини потребни за имплементација на сигурносни контроли, одржување на сигурноста на компанијата и идентификација и отстранување на сигурносните слабости. Оваа обука вклучува сигурност за идентитет и пристап, заштита на платформи, податоци и апликации и сигурносни операции.

Сертификат

After successful completition of the course you will get a certifacte. 

diploma za Azure Cloud - Security
Имате дополнителни прашања?

Контактирај го Перо.

  Управување со идентитет и пристап
  • Azure активен директориум
  • Azure AD идентитетска заштита
  • Корпоративно раководење
  • Azure AD управување со привилегирани идентитети
  • Хибриден идентитет
  Имплементирање на платформска заштита
  • Сигурносен периметар
  • Мрежна сигурност
  • Сигурност на главниот компјутер
  • Сигурност на контејнер
  Сигурни податоци и апликации
  • Azure Key Vault
  • Апликациска сигурност
  • Сигурност на носител на податоци
  • Сигурност на база на податоци
  Раководење со сигурносни операции
  • Azure монитор
  • Azure сигурносен центар
  • Azure чувар
Имате дополнителни прашања?

Контактирај го Перо.

Целна група на слушатели

Целна група на слушатели се Клауд, ИТ безбедност и ДевОпс инжењери што сакаат да се специјализираат во обезбедување на сигурност за Azure базирани дигитални платформи и да играат важна улога во заштитата на податоците на компанијата.

Студентите треба да се добро подготвени и запознаени со вмрежување (комуникација и протоколи), да имаат барем некакво искуство со Azure и да ги познаваат основните принципи на ИТ сигурноста.

Ана Јовановска е искусен тренер со долгогодишно искуство во индустријата.

Azure Cloud - Security
888 €​​
Scroll to Top
Калкулатор на рати

Вкупна цена: 2.050 €

Одберете број на рати:

Месечна рата:

Апликација за Azure Cloud - Security
Апликација за SCRUM Master