fbpx

Author name: MainDev

Проекти за реални клиенти на студентите од Академијата за графички дизајн

Дигиталната и технолошка експанзија им нуди на компаниите пристап до поголем пазар, но истовремено промовира и поголема конкурентност. За да добијат дел од пазарот, брендовите се приморани да инкорпорираат креативни и иновативни решенија. Затоа следењето на трендови во сопствената индустрија е круцијално. Qinshift Academy се гордее со својата современа програма и со менторите кои ја […]

Проекти за реални клиенти на студентите од Академијата за графички дизајн Read More »

Хакатон: 54 часа интензивна иновација

На академијата за дигитален маркетинг се одржа 54 часовен хакатон каде во ограничена временска рамка, студентите имаа цел да изработат креативно решение за клиентот Evolution Coaching Academy – The Birth of Coach. Хакатонот е настан каде што креативноста и технологијата се спојуваат за да создадат иновативни стратегии.   Поделени во две групи, дваесет студенти ги

Хакатон: 54 часа интензивна иновација Read More »

Андреј Ристовски дел од тимот на Thasker

Што те инспирираше да започнеш со веб дизајн и фронт-енд девелопмент? Уште од најрана возраст бев опкружен со компјутери и технологија, од таму полека, но сигурно се повеќе растеше мојата желба да ја градам својата кариера во ИТ секторот. На почетокот не можев да се одлучам дали повеќе ме привлекуваше програмирањето или дизајнот, но со време

Андреј Ристовски дел од тимот на Thasker Read More »

AI -Разбивање митови и други дешавки

AI -Разбивање митови и други дешавки Сезоната “AI -Разбивање митови и други дешавки” ја започнуваме со кој друг, ако не со ветераните на програмерскиот занает, познати и признати “виновници” за една од нашите најголеми академии, ментори, џедаи и почесни членови на нашиот Advisory Board – ликови кои и професионални и приватно подеднакво инспирираат со својата

AI -Разбивање митови и други дешавки Read More »

Проект за реален клиент – Академија за софтвер тестинг

Реалниот проект е иницијатива на Qinshift Academy каде студентите применуваат теоретските знаења и вештини што ги стекнале во текот на академијата која ја посетуваат. За софтвер тестерите,овој проект овозможува да се соочат со предизвиците на тестирањето во реална работна средина, истовремено придонесувајќи кон развојот на вистински софтверски производи. Разбирање на барањата на клиентот, креирање на

Проект за реален клиент – Академија за софтвер тестинг Read More »

Проекти за реални клиенти на студентите од Академиите за Веб дизајн и фронт – енд и UI/UX дизајн

Оваа година, студентите на академиите за Web Design & Front-end и UI/UX Design, ги покажаа своите вештини и способност за тимска работа.

Работата на реален проект не е само академска задача, туку реален предизвик за реални клиенти кои имаат потреба од нови и подобрени решенија за своите бизниси.

Проекти за реални клиенти на студентите од Академиите за Веб дизајн и фронт – енд и UI/UX дизајн Read More »

naslovna slika za marketing strategija za DIA

Маркетинг стратегија за ДИА

Во динамичниот свет на дигиталниот маркетинг, практичното искуство зборува погласно од теоретското знаење. Согледувајќи го ова, Академијата за дигитален маркетинг на Qinshift Academy ги спои своите студенти со иновативниот стартап во здравствената технолошка индустрија – DIA. DIA е стартап кој работи на иновации во менаџирање со дијабетесот, им нуди на корисниците сеопфатна платформа за разбирање,

Маркетинг стратегија за ДИА Read More »

voveden del na prezentacijata na devsecops nastan

DevOps event

Панел дискусија, во живо, на тема DevSecOps. Два панелисти и пеесет ИТ професионалци го исполнија воздухот со жаргон за кој можевме само да нагаѓаме што значи. Слушнавме за бицепс, девопс, секопс, девсекопс и опссексекдевопс, термини за кои сме сигурни дека играат улога во секојдневието на еден професионалец од сферата. Панелисти беа Тони Тодоров (Technical Lead во Qinshift и координатор

DevOps event Read More »

deni jovanov - mentor na devops

Дени Јованов – Ментор на DevOps aкадемијата

Кој е Дени Јованов? Јас сум Дени Јованов, IT инженер по вокација и велешанец по локација 😊 . Доаѓам од градот на Кочо Рацин и првата библиотека, фан на светото Ф тројство: фотографија, филм, фудбал, а секако не можам да изоставам музика како и планинарење со кое ја истражувам и задоволувам човечката потреба за спознавање

Дени Јованов – Ментор на DevOps aкадемијата Read More »

uspesna prikazna - devops - nikola angelkovski

Никола Ангелоковски – Associate Cloud Engineer во RLDatix

Кој е Никола? Јас сум Никола Ангелковски, имам 24 години, доаѓам од Скопје и моментално работам како Associate Cloud Engineer во RLDatix. Голем фан сум на сите типови на спортски активности, а најчесто играм кошарка, фудбал и билијард. Моите моментални хобија се свирење на гитара и читање стручна литература за збогатување на техничкото знаење. Од

Никола Ангелоковски – Associate Cloud Engineer во RLDatix Read More »

Scroll to Top