fbpx
uspeshna prikazna - aleksandra petrovska - software testing

Денес разговараме со Александра, По завршувањето на Академијата успешно ја пренасочува својата кариера во IT секторот и тоа како Софтвер Тестер во Vox Teneo. Дознајте повеќе во интервјуто за неа и како нашата Академија и се најде во целиот процес

Би започнала со тоа дека сум Љубител на патувања, добра храна, а како поомилени активности би ги издвоила планинарење и возење велосипед. Што се однесува до мојата професионална страна работам како Софтвер Тестер во Vox Teneo Македонија.

Првично ми беше цел да се пренасочам во IT индустријата, но уште на почетокот на академијата, а и на почетокот од вработувањето како софтвер тестер согледав можност за далеку поголем кариерен напредок во оваа област.

Благодарение на избраната содржина на академијата, но и на квалитетните предавачи кои максимално се посветија да обрнат внимание на секој од нас што ја посетувавме, ми ги постави основите и ме спреми за предизвикот Софтвер Тестер. Освен тоа, низ целото времетраење на академијата, секогаш добивав фидбек за сработеното, како и дополнителни совети не само за материјалот туку и за претстојните вработувања.

Во текот на академијата, најголем предизвик ми беше да се вработам и што побрзо наученото да го применам во пракса, додека пак сега кога таа можност ми е исполнета, голем предизвик ми претставува да се надградувам во знаењето и да се пренасочам кон автоматското тестирање.

Иако на почетокот се ќе ви изгледа некако абстрактно, поготово оние што немале никакви предзнаења во оваа област (како мене), не се откажувајте, прашувајте, читајте, учете, работете секојдневно на материјалот и бидете упорни. За секој успех потребно е да направите голем напор и можеби во моментот ќе ви изгледа дека жртвувате голем дел од времето, но сепак на крај целта ги оправдува средствата.

Испишете ја и вие вашата успешна приказна како Софтвер Тестер.
Академиите за Мануелно Тестирање и Автоматско Тестирање се во тек!

Scroll to Top