fbpx

3 Причини да учите DevOps

Пазарење од дома, плаќање на сметки додека го пиете вашето утринско кафе, следење на најновите вести од светот во секое време, се само мал дел од моќта на Софтверот и Интернетот да го трансфоримраат физичкиот свет во онлајн кој постојано се развива.

Со помош на DevOps, компаниите денес комуницираат на речиси сите видови уреди со своите клиенти, преку софтвер презентиран како онлајн услуга или апликација.

Доколу имате желба да работите професија на иднината, во која има голема потреба за нови таленти, ви споделуваме три најважни придобивки кои ќе ги стекнете со DevOps кариера.

DevOps работната позиција во денешно време е меѓу најпрофитабилната во ИТ индустријата. Тоа се должи на технолошката трансформација и унапредување на софтверите на речиси секоја компанија.Само DevOps експерт може во целост да ја одржува и овозможи.

Многу е важно да се надградувате секој ден, особено кога сте програмер, бидејќи знаете дека во денешно време технологијата брзо напредува, па и вие треба да сте во постојан тек со сите новости. Секој програмер со минимум искуство може да научи DevOps на едноставен начин, дури и со основно познавање на Linux или било кој друг програмски јазик

Побарувачката за DevOps професионалци е многу голема, но моментално нема доволно луѓе кои ги исполнуваат барањата поставени од компаниите. Како програмер, DevOps е одлична можност за вас.
Доколку барате професија со голем потенцијал за раст и развој, сега е вистинско време да запишете DevOps Академија.

Искористете ги попустите за рани уписи во Qinshift Academy (поранешно СЕДЦ) и бидете идниот DevOps професионалец кој ќе се издвои од толпата.

Scroll to Top